De internationale dansgroep Turopolski werd opgericht in het najaar van 1971. Van het begin af aan bestond het lesprogramma voornamelijk uit dansen uit de Balkan en Israel. De cursisten waren rond de twintig jaar oud en vooral eind jaren zeventig waren er grote groepen beginners. De ongezellige gymzaal werd al vrij snel verruild voor een danszaal in het toen nieuw gebouwde wijkcentrum “D’n Iemhof”. Aan het lesprogramma werden in de loop der jaren allerlei extra activiteiten toegevoegd om de onderlinge sfeer te verhogen. Zo zijn er zelfs dansweekenden op een kampeerboerderij georganiseerd.
De voorstellingsgroep groeide uit tot een dansensemble dat meedeed aan projectmatige schouwburgvoorstellingen in Oss, Breda, Tilburg, Helmond, Roosendaal en Zwolle. Daarbij werd samengewerkt met andere dansgroepen en ook muzikanten.
Op dit moment heeft Turopolski ongeveer 25 cursisten die nu in Wijkcentrum “De Bonte Hoef” dansen. Het zijn voornamelijk de grote variatie aan passen, ritmes en muziek en natuurlijk de gezelligheid die zij aantrekkelijk vinden.
Er is geen voorstellingsgroep meer, maar we laten nog wel bij speciale gelegenheden aan publiek zien wat we zoal dansen. Zo hebben wij ons jarenlang gepresenteerd tijdens Fantastival, een groot cultureel festijn in de Osse binnenstad.